Zene hideg napokra

Oíche chiúin - első hallásra biztosan senki nem gondolná, hogy ismeri ezt a dalt, pedig higgyék el, mindenki ismeri. Ez ugyanis a Csendes éj, gael nyelven. Az előadó Enya, akinek új, And Winter Came című lemeze nemrég jelent meg.

Enya: And Winter Came (Warner)

Az ír énekesnő nem arról híres, hogy ontaná a lemezeket, az elmúlt több mint húsz évben hét stúdióalbumot készített. Mellesleg valószínűleg ő az egyetlen előadó, aki nem turnézik, mert nem szereti a népszerűséggel járó felhajtást, így viszonylag ritkán hallunk róla. Most viszont megjelent az új CD, amelyről azt mondta, eleinte karácsonyi lemeznek készült, de végül "csak" egy téli albumot készített. Ettől még a legtöbb dal ünnepi hangulatú a maga csilingelő, lebegő hangzásával. És van két abszolút karácsonyi dal, az O Come, O Come, Emmanuel és a már említett Silent Night feldolgozása.

Nemcsak ezek a dalok, hanem maga az album is kellemesen ismerős lesz, és nemcsak azért, mert az énekesnő most is régi kollégáival, Nicky Ryan producer-hangmérnökkel és Roma Ryan szövegíróval dolgozott együtt. Enya azon kevés művészek egyike, akiket egyáltalán nem foglalkoztat, épp milyen zene divatos. Egyszerűen csak írja a saját dalait, játssza a saját zenéjét, amelyet húsz év után is jó hallgatni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.