Cukkinis, paradicsomos rozsos focaccia

Elõ­ké­szí­té­si idõ: 60 perc

Sü­té­si idõ:  40 perc

Hoz­zá­va­lók: 1 db cuk­ki­ni, 2 db pa­ra­di­csom, 30 gr fi­nom tön­köly­liszt, 1 zacs­kó szá­raz élesz­tõ­por, 4 tk szá­rí­tott ba­zsa­li­kom, 3 kk bar­na nád­cu­kor, 4 dl me­leg víz, 5 ek hi­de­gen saj­tolt olí­va­olaj, 1 dl hi­de­gen saj­tolt olí­va­olaj, 3 ge­rezd fok­hagy­ma, 1 kk ten­ge­ri só

A me­leg víz­ben ke­ver­jük el a cuk­rot és az élesz­tõt, hagy­juk 7-8 per­cig áll­ni.

Mér­jük ki a lisz­tet, ke­ver­jük el 3 tk ba­zsa­li­kom­mal. Ke­ver­jük ös­­sze az élesz­tõt, majd önt­sük a liszt­hez, ad­junk hoz­zá 4 ek ola­jat és gyúr­juk a tész­tát si­má­ra. Ad­junk hoz­zá tön­köly­lisz­tet, hogy ne ra­gad­jon. Ha már si­ma és ru­gal­mas, ken­jük meg olaj­jal és egy edény­be fó­li­á­val ta­kar­juk le. Ke­lesszük, hogy dup­lá­já­ra nõjjön.

Egy tep­sit ken­jünk ki olaj­jal, lisz­tez­zük ki, majd nyújt­suk be­le a tész­tát.

A sü­tõt 200 oC-ra elõ­me­le­gít­jük.

A fok­hagy­mát pré­sel­jük ki és ke­ver­jük el az 1 dl olí­vaolaj­jal.

A pa­ra­di­cso­mo­kat és a cuk­ki­nit sze­le­tel­jük fel és rak­juk a tész­tá­ra. Szór­juk meg ba­zsa­li­kom­mal, majd ön­töz­zük meg a fok­hagy­más olaj­jal.

Elõ­me­le­gí­tett sü­tõ­ben 40-45 per­cig süt­jük, majd tá­la­lás elõtt hagy­juk áll­ni 10 per­cet.

Paradicsomos focaccia
Paradicsomos focaccia
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.