Cukkinis, paradicsomos rozsos focaccia
Elõkészítési idõ: 60 perc
Sütési idõ: 40 perc
Hozzávalók: 1 db cukkini, 2 db paradicsom, 30 gr finom tönkölyliszt, 1 zacskó száraz élesztõpor, 4 tk szárított bazsalikom, 3 kk barna nádcukor, 4 dl meleg víz, 5 ek hidegen sajtolt olívaolaj, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk tengeri só
A meleg vízben keverjük el a cukrot és az élesztõt, hagyjuk 7-8 percig állni.
Mérjük ki a lisztet, keverjük el 3 tk bazsalikommal. Keverjük össze az élesztõt, majd öntsük a liszthez, adjunk hozzá 4 ek olajat és gyúrjuk a tésztát simára. Adjunk hozzá tönkölylisztet, hogy ne ragadjon. Ha már sima és rugalmas, kenjük meg olajjal és egy edénybe fóliával takarjuk le. Kelesszük, hogy duplájára nõjjön.
Egy tepsit kenjünk ki olajjal, lisztezzük ki, majd nyújtsuk bele a tésztát.
A sütõt 200 oC-ra elõmelegítjük.
A fokhagymát préseljük ki és keverjük el az 1 dl olívaolajjal.
A paradicsomokat és a cukkinit szeleteljük fel és rakjuk a tésztára. Szórjuk meg bazsalikommal, majd öntözzük meg a fokhagymás olajjal.
Elõmelegített sütõben 40-45 percig sütjük, majd tálalás elõtt hagyjuk állni 10 percet.