Sűrű újévi lencseleves
Elkészítési idõ: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre: 250 gr lencse, 1 kk bazsalikom, 1 kk borsikafû, 1 kk oregánó, 1 csomag friss petrezselyem, 3 ek kefir, 1 ek rizsliszt, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk csili, 1 kk tengeri só
A lencsét megmossuk, majd 10 percig áztatjuk. Az elsõ fõzõvizet leöntjük róla, majd mindig csak annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje a lencsét.
Hozzáadjuk a fûszereket és az olajat. Lassú tûzön fõzzük kb. 20 percig, majd lefedjük, és állni hagyjuk 15 percig.
Adjunk hozzá még 2 dl vizet, forraljuk fel.
A kefirt keverjük el a rizsliszttel és öntsük a lencséhez folyamatos keverés közben, majd az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet is.