Sűrű újévi lencseleves

El­ké­szí­té­si idõ: 60 perc

Hoz­zá­va­lók 4 sze­mély­re: 250 gr len­cse, 1 kk ba­zsa­li­kom, 1 kk borsikafû, 1 kk oregánó, 1 cso­mag friss pet­re­zse­lyem, 3 ek kefir, 1 ek rizs­liszt, 1/2 dl hi­de­gen saj­tolt olí­va­olaj, 3 ge­rezd fok­hagy­ma, 1/2 kk csili, 1 kk ten­ge­ri só

A len­csét meg­mos­suk, majd 10 per­cig áz­tat­juk. Az el­sõ fõ­zõ­vi­zet le­önt­jük ró­la, majd min­dig csak an­­nyi vizet ön­tünk hoz­zá, hogy el­lep­je a len­csét.

Hoz­zá­ad­juk a fû­sze­re­ket és az ola­jat. Las­sú tû­zön fõz­zük kb. 20 per­cig, majd le­fed­jük, és áll­ni hagy­juk 15 per­cig.

Ad­junk hoz­zá még 2 dl vi­zet, for­ral­juk fel.

A kefirt ke­ver­jük el a rizs­liszt­tel és önt­sük a len­csé­hez fo­lya­ma­tos ke­ve­rés köz­ben, majd az ap­ró­ra vá­gott fok­hagy­mát és a pet­re­zsely­met is.

Sűrű lencseleves
Sűrű lencseleves
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.