Pikáns rizstészta lila káposztával
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 fej kisebb méretű lila káposzta, 140 gr rizstészta, 1/2 fej vöröshagyma, 1 db (125 gr) mozzarella
Öntethez: 4 gerezd fokhagyma, 2,5 dl kefir, 2 ek tejföl, 1 ek méz, 1 kk őrölt csilipaprika, 1 kk őrölt gyömbér, 1 tk őrölt édes pirospaprika, 2 kk tengeri só
A káposztát vékonyan (amilyen vékonyan csak lehet) felszeleteljük, majd kevés olajon, nagy lángon a felaprított vöröshagymával megpároljuk.
A hozzávalókat az öntethez összekeverjük.
A rizstésztát megfőzzük (4 perc a forró vízben), leöntjük róla a vizet, majd egy vékonyan kiolajozott hőálló edénybe rakjuk. Szórjunk rá egy keveset a káposztából, rizstésztából felváltva, és ezt ismételjük meg néhányszor.
Kis darabokra szaggatott mozzarellával borítsuk be a rizstészta tetejét, sózzuk meg, és a 190 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig süssük, míg a mozzarella kissé meg nem pirul.