Röviden

Pusztító kattintások

Januárra csúszik az európai digitális multimédia-könyvtár, az Europeana újraindítása. A rendszer november 20-án, rögtön a megnyitás utáni órákban összeomlott, a szerverek ugyanis nem bírták az óránkénti 10-20 millió látogatót. A kétmillió "tételt" - könyvet, térképet, hangfelvételt, fényképet, levéltári anyagot, festményt, filmet - tartalmazó oldal az Európai Unió országainak nemzeti könyvtáraiból, illetve egyéb kulturális intézményeiből válogat. (MTI)

Puccini ötször

Puccini-héttel tiszteleg a Magyar Állami Operaház a 150 éve született zeneszerző emléke előtt: december 18. és 23. között öt Puccini-operát tűz műsorára a dalszínház. A Manon Lescaut, a Bohémélet, a Tosca, a Pillangóasszony és a Turandot bemutatása mellett a hét első napján kiállítás nyílik az Operaház Vörös Szalonjában Puccini Budapesten címmel, ahol a zeneszerző budapesti látogatásainak fotói, relikviái lesznek láthatók. (MTI)

Tiziano Pécsett

Első vidéki városként Pécs állíthatja ki Tiziano Madonnáját: a 2005-ben felbukkant, Mária gyermekével és Szent Pállal című képet január 7. és február 6. között tekintheti meg a nagyközönség a Művészetek és Irodalom Házában. A festményt a restaurálás folyamatát ábrázoló tablókkal együtt mutatják be. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.