Újra itt a Guns n' Roses

Ez most tényleg nem kacsa: megjelent a Chinese Democracy. Persze még mindig nehéz elhinni, hogy több mint tíz év után Axl Rose befejezte az albumot -, különösen itt nálunk, ahol néhány éve kamu Guns n' Roses lemezbemutató koncertet is szervezett néhány leleményes szélhámos.

Ezúttal a hír igaz: elkészült a lemez, rajta tizennégy eddig kiadatlan dal. Ezeket ugyan Axl Rose írta, ám kérdés, mennyire nevezhetjük őket GNR-daloknak, hiszen az eredeti bandából már csak ő (és szerényen megbújva Dizzy) maradt meg. A szenzáció mégis szenzáció: ez a világ leglassabban elkészülő, és egyik legdrágább albuma, állítólag több mint 15 millió dollárt költöttek rá.

Volt miből. Az 1985-ben a Hollywood Rose és az L.A. Guns tagjaiból alapított Guns n' Roses gyorsan sikeres lett: már első, 1987-es albumukból, az Appetite For Destructionból több mint 28 millió példány kelt el. A zenekar pályafutásának végül nem a végtelen bulik, az alkohol vagy a drogok vetettek véget, hanem Axl Rose lehetetlen természete: társai sorban otthagyták a bandát.

Kilencvenmillió eladott album után az elmúlt bő évtizedben szinte évente röppent fel a hír, hogy most bizony elkészült az új album. Két éve aztán turnézni indult a Guns, és a koncertek repertoárján három dal is szerepelt az akkor még mindig készülő Chinese Democracyról. Most viszont egy teljes albumnyi anyag áll a rajongók rendelkezésére, hogy eldöntsék: megérte-e várni. Ha tíz éve jelenik meg a Chinese Democracy, ezrek rohamozták volna meg a boltokat. Így viszont nem valószínű, hogy hétfőn hosszú sorok kígyóznak majd az egy-két megmaradt lemezbolt előtt. A legtöbben valószínűleg megvárják, amíg felkerül a netre, és majd csak akkor veszik meg, ha tényleg megérte a várakozást.

Az új album borítója
Az új album borítója
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.