Sajtos batyu
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 100 gr reszelt parmezán, 125 gr friss mozzarella, 2 ek tejföl, 1 db tojás, 1 kk bazsalikom, 2 ek hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk tengeri só
A sütőt 180 oC-ra előmelegítjük. A tejfölt, a tojást, az olajat és a bazsalikomot jól elkeverjük. A parmezánt lereszeljük. A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk.
A tészták közepébe szaggatunk 1-1 darab mozzarellát, majd 1-1 púpos teáskanál parmezánt.
A tejfölös öntetből egy evőkanállal teszünk rá, majd a tészta 4 sarkát megfogjuk, kicsit megcsavarjuk és a széleit is összenyomkodjuk, majd kilisztezett tepsibe tesszük. Ezt megismételjük minden batyuval.
A végén olajos tejföllel kicsit megkenjük, és ízlés szerint bazsalikommal, majorannával, kakukkfűvel vagy pirospaprikával díszítjük.