Drámai helyzet

Halál-tours, Valami multimédiás izé, Egy kis gyöngédséget, a francba! - nem bulvárhírekből szemezgettünk, hanem a ma kezdődő Kortárs Drámafesztivál előadáscímeiből.

A fesztivál 1997 óta a progreszszívet keresi a drámaírásban és a színházban, gyakran idehaza még ismeretlen formákat mutat be. Nemcsak a külföldi kuriózumokat hozza ide, hanem a hazait is megmutatja - nemzetközi színházi szakembereknek, fesztiváligazgatóknak, kritikusoknak.

A ma kezdődő szemle három részből áll: a vendég Szlovénia összművészeti előadásaiból, nemzetközi, valamint magyar programokból. Olyan érdekességek várhatók, mint a lengyel Boguslaw Schaeffer új darabja és a magyar TÁP Színház meg a Szputnyik ősbemutatója.

A kísérőprogramban nemzetközi kritikusworkshop indul meg beszélgetéssorozat Közép-Európa kortárs színházának és az elmúlt negyven év történelmének viszonyáról.

Az iskola írója - Az író iskolája című programban a középiskolások találkozhatnak egy-egy drámaíróval, és bekapcsolódhatnak a színházi alkotófolyamatba.

Barbara Matijevic a Via Negativa Would Would Not című előadásában
Barbara Matijevic a Via Negativa Would Would Not című előadásában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.