Édes gesztenyével töltött tőkehal bundában
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc
SÜTÉSI IDŐ: 30 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 6 db tőkehalfilé (kb. 50 dkg), 1 cs leveles tészta
A töltelékhez: 100 gr gesztenye, 30 gr vaj, 1/2 tk őrölt gyömbér, 1 tk szárított bazsalikom, 1 kk tengeri só, 1 ek hidegen sajtolt olívaolaj
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tőkehalat kiolvasztjuk, megmossuk, majd a tengeri sóval jól bedörzsöljük.
A gesztenyét 30 percig kis lángon főzzük, majd a tetején a héját megvágjuk és kinyomjuk a húsát. Egy kis villával péppé törjük, és hozzákeverjük a gyömbért.
Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bazsalikomot, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.
A tésztát kihajtjuk, 6 részre vágjuk.
A halfiléket kettőbe vágjuk, közétöltjük a tölteléket, és átlósan a tésztára tesszük, majd becsomagoljuk úgy, hogy az egyik sarka nyitva maradjon.
Egy kivajazott tepsiben kb. 30 percig sütjük, egy kicsit hagyjuk megpirulni a tésztát.