Édes gesztenyével töltött tőkehal bundában

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc

SÜTÉSI IDŐ: 30 perc

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 6 db tőkehalfilé (kb. 50 dkg), 1 cs leveles tészta

A töltelékhez: 100 gr gesztenye, 30 gr vaj, 1/2 tk őrölt gyömbér, 1 tk szárított bazsalikom, 1 kk tengeri só, 1 ek hidegen sajtolt olívaolaj

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tőkehalat kiolvasztjuk, megmossuk, majd a tengeri sóval jól bedörzsöljük.

A gesztenyét 30 percig kis lángon főzzük, majd a tetején a héját megvágjuk és kinyomjuk a húsát. Egy kis villával péppé törjük, és hozzákeverjük a gyömbért.

Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bazsalikomot, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.

A tésztát kihajtjuk, 6 részre vágjuk.

A halfiléket kettőbe vágjuk, közétöltjük a tölteléket, és átlósan a tésztára tesszük, majd becsomagoljuk úgy, hogy az egyik sarka nyitva maradjon.

Egy kivajazott tepsiben kb. 30 percig sütjük, egy kicsit hagyjuk megpirulni a tésztát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.