Rizses gesztenyével töltött gomba

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc

SÜTÉSI IDŐ: 20 perc

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 6 db nagy töltenivaló, sampinyongomba (kb. 50 dkg)

A töltelékhez: 100 gr gesztenye, 2 dl jázmin rizs, 30 gr vaj, 1 tk kerti kakukkfű, 2 tk szárított bazsalikom, 1 kk tengeri só, 1 ek hidegen sajtolt olívaolaj

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A gombákat megmossuk, majd a szárát kitörjük, és egy percre forró vízbe dobjuk. Majd kivesszük és lecsepegtetjük.

A rizst kevés olajon fehér színűre sütjük, felöntjük 4 dl vízzel, kis lángon főzzük. Ha már elforrt róla a víz, lefedjük, majd félrerakjuk.

A gesztenyét 30 percig kis lángon megfőzzük, majd a tetején a héját megvágjuk, kinyomjuk a húsát és egy kis villával péppé törjük. Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bazsalikomot és hozzákeverjük a gesztenyéhez.

A gesztenyét elkeverjük a rizzsel, és a gombákba töltjük, ízlés szerint sajtcsíkokat tehetünk rá.

Egy kivajazott tepsiben kb. 20 percig sütjük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.