Rizses gesztenyével töltött gomba
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc
SÜTÉSI IDŐ: 20 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 6 db nagy töltenivaló, sampinyongomba (kb. 50 dkg)
A töltelékhez: 100 gr gesztenye, 2 dl jázmin rizs, 30 gr vaj, 1 tk kerti kakukkfű, 2 tk szárított bazsalikom, 1 kk tengeri só, 1 ek hidegen sajtolt olívaolaj
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A gombákat megmossuk, majd a szárát kitörjük, és egy percre forró vízbe dobjuk. Majd kivesszük és lecsepegtetjük.
A rizst kevés olajon fehér színűre sütjük, felöntjük 4 dl vízzel, kis lángon főzzük. Ha már elforrt róla a víz, lefedjük, majd félrerakjuk.
A gesztenyét 30 percig kis lángon megfőzzük, majd a tetején a héját megvágjuk, kinyomjuk a húsát és egy kis villával péppé törjük. Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bazsalikomot és hozzákeverjük a gesztenyéhez.
A gesztenyét elkeverjük a rizzsel, és a gombákba töltjük, ízlés szerint sajtcsíkokat tehetünk rá.
Egy kivajazott tepsiben kb. 20 percig sütjük.