Örök kritikusok

The Boy Bands Have Won, vagyis A fiúbandák nyertek - ez a címe a Chumbawamba új lemezének, amelyet november 16-án este mutatnak be az A38 Hajón.

Mint azt a cím is jelzi, a leedsi együttes semmit sem változott az utóbbi években, már ami dalaik kritikai hangvételét illeti. Ez persze nem csoda, hiszen már első, saját kiadójukat is úgy hívták, Agit-Prop Records, és szinte a kezdetektől nyíltan politizáltak szövegeikben, kiveséztek mindent és mindenkit, szóvá tették azt, ami nekik nem tetszett. Ars poeticájuk szerint ugyanis nincs annál rosszabb, mint tutyi-mutyinak lenni, vagy kedvesnek hangzani egy lágy, lagymatag életérzés kifejezéséhez.

Zenéjük viszont több változáson ment át az elmúlt 25 évben: játszottak kísérleti rockot, punkot, popos tánczenét, de kevertek muzsikájukba (különösen az utóbbi időben) világzenét, népzenét is - ebben a szellemben készült új lemezük is, amellyel egy koncert erejéig visszatérnek Budapestre.

Előzenekaruk este nyolctól egy fiatal zenész, Bettina Schelker gitáros-énekes lesz, akinek dalszövegeire szintén érdemes odafigyelni.

Budapestre jön a Chumbawamba
Budapestre jön a Chumbawamba
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.