Pert nyert a Sziget

Elsőfokú ítélet született tegnap a Sziget ellen indított újabb perben: bár az indokolásban szerepel, hogy a fesztivál 2007-ben elkövette a birtokháborítást, mivel hangereje túllépte a megengedett határértéket, a IV-XV. kerületi bíróság elutasította a felperes IV. kerület kérését, így a Sziget Fesztivál a megszokott keretek között folytatódhat.

Derce Tamás újpesti polgármester a IV. kerületi önkormányzat képviseletében ugyanis azt kérte a bíróságtól a 2006-ban indult perben, hogy "tiltsa el a szervezőket a 22 és 6 óra közötti zenés és egyéb műsoros rendezvények megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól". Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője korábban többször azt nyilatkozta, ez ellehetetlenítené a fesztivált.

Gerendai az ítélethirdetés után lapunknak azt mondta: örülnek a kedvező döntésnek, hiszen így jövőre is lesz Sziget. Azon még gondolkodnak, hogy fellebbeznek-e az ítélet azon része ellen, amely szerint tavaly elkövették a birtokháborítást.

"Ez volt az első félidő" - fogalmazott lapunknak Derce Tamás a IV. kerület esetleges fellebbezését firtató kérdésünkre. További lépésekről az írásos indokolás kézhezvétele, tartalmának megismerése után döntenek. Hozzátette, a zajhatások jogi értékelésekor nem szerencsés összekeverni a csendháborítás tényállását a birtokháborítás tényállásával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.