Gibanica - sósan, édesen

Előkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Hozzávalók:

Sósan: 2 csomag rétestészta,  500 g túró, 400 g tejföl, 2 db tojás, 1 dl tej, 2 kk. tengeri só

Édesen: 2 csomag rétestészta, 500 g túró, 300 g tejföl, 100 g barna nádcukor, 1 kk. őrölt fahéj, 10 szem aszalt szilva, 2 db tojás, 1 dl tej, csipetnyi tengeri só

A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük. A hozzávalókat mixerrel jól összekeverjük. A keveréknek sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie.

Egy tepsit kiolajozunk, majd egy rétestésztalapot belefektetünk.

A többi lapot összegyűrve a túrós keverékbe mártjuk, és a tepsibe tesszük. Így folytatjuk, míg a keverék el nem fogy. Elsimítjuk, és (ha édesen készítjük el, akkor a feldarabolt aszalt szilvákat a tetejére tesszük, majd...) két darab rétestésztalappal zárjuk. Néhány helyen késsel megszurkáljuk, megkenjük a tetejét tojással, és 25 percig sütjük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.