A Körönd szalon képes?

Kiemelkedő, vonzó és elismert társasági személyiség válhat önből, ha kellő gyakorisággal keresi fel az Andrássy úton ma nyíló új közösségi helyet, a Körönd Kultúrszalont. A szervezők legalábbis ezt ígérik.

Magabiztos bemutatkozó sorok sosem ártanak egy induló vállalkozás friss honlapjára. Márpedig a Kodály köröndön ma este kiállítással-zenével nyíló kultúrszalon alapító-igazgatója, Tokay Angelika nem kevesebbet ígér, mint hogy programjaik rendszeres látogatása által idővel baráti körünk vezető személyiségévé válhatunk. Nincs más dolgunk, mint hogy a központot üzemeltető First Class Stúdió Kft.-vel vállvetve munkálkodjunk a századforduló szalonkultúrájának feltámasztásán.

A ma esti kiállításmegnyitón Nagy Katalin textilművész 28 évnyi gobelintermésének legjavát a tarotkártya-tervező-festő-nyelvész-filozófus-bábkészítő Kazanlár Emil Ámin ajánlja.

Negyvenórás tanfolyamait a szintén nem önbizalom-hiányos "hogy többet kapjon, mint amire számított" szlogennel hirdeti a kultúrszalon. Tokay Angelika a ház kulturális igazgatójának egykori tanárát, az irodalomtörténész Striker Sándort kérte fel, aki elsősorban az oktatási programokért lesz felelős. A most induló kurzusokon okosodhatunk illemmel, etikettel, protokollal kapcsolatban, iratkozhatunk tánciskolába, művészettörténeti és forgatókönyvíró gyorstalpalóba, sőt párkapcsolati krízisünkkel is kopogtathatunk a szalonkapun. Ám ha hiányosságainkat komplexebbnek ítéljük a fentieknél, választhatunk programcsomagot, például a My Fair Lady nevűt, amelyben a modernizált Eliza Doolittle-képzés a szép beszéd, a példás viselkedés és a tánc mellett digitális eszközhasználatra szól.

A tanterv és a havonta nyíló kiállítások programja még alakul, ami már biztos, hogy a köröndmester minden hónap első szerdáján a muzsikus Gerendás Péter lesz. Decemberre Polgár Judit nemzetközi sakknagymestert hívta koncertjére és beszélgetésre. Végül egy e havi érdekesség: 14-én a világhírű, magyar származású keramikus, a 102 éves Eva Zeisel tiszteletére rendeznek ünnepi szimpóziumot és minikiállítást, amelyre online jelentkezik majd be az Amerikában élő művész.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.