Mángoldos sütőtökös lasagne

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc

SÜTÉSI IDŐ: 40 perc

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 6-7 lap lasagne tészta, 5-6 mángoldlevél, 5 fej fokhagyma, 500 g sütőtök, 100 g Parmigiano Reggiano sajt, 2 kk szárított bazsalikom, 1 kk szárított majoránna, 2 ek hidegen sajtolt olívaolaj, 2 kk tengeri só

A mángoldleveleket 1 centiméteres csíkokra szeleteljük (a szárát csak a zöld leveles részéig használjuk fel), majd kevés olajon pároljuk. Egyszer-kétszer megkeverjük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, megkeverjük, lefedjük és félretesszük.

A sütőtököt felkockázzuk, majd nagy lángon, kevés olajon sütjük. Ha már egy-két oldala megsült, 1 dl vízzel felöntjük és lefedve pároljuk kb. 15 percig. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, és turmixgéppel krémesre pépesítjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Kiolajozunk vékonyan egy hőálló edényt, egy keveset rakunk bele a sütőtökből, majd rá a lasagne tésztát. A tésztára tököt, zöldfűszert és mángoldot teszünk, majd sajtot reszelünk rá. Majd ismét tésztát és a rétegeket még négyszer megismételjük.

A sütőben 40 percig sütjük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.