Mángoldos sütőtökös lasagne
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc
SÜTÉSI IDŐ: 40 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 6-7 lap lasagne tészta, 5-6 mángoldlevél, 5 fej fokhagyma, 500 g sütőtök, 100 g Parmigiano Reggiano sajt, 2 kk szárított bazsalikom, 1 kk szárított majoránna, 2 ek hidegen sajtolt olívaolaj, 2 kk tengeri só
A mángoldleveleket 1 centiméteres csíkokra szeleteljük (a szárát csak a zöld leveles részéig használjuk fel), majd kevés olajon pároljuk. Egyszer-kétszer megkeverjük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, megkeverjük, lefedjük és félretesszük.
A sütőtököt felkockázzuk, majd nagy lángon, kevés olajon sütjük. Ha már egy-két oldala megsült, 1 dl vízzel felöntjük és lefedve pároljuk kb. 15 percig. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, és turmixgéppel krémesre pépesítjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Kiolajozunk vékonyan egy hőálló edényt, egy keveset rakunk bele a sütőtökből, majd rá a lasagne tésztát. A tésztára tököt, zöldfűszert és mángoldot teszünk, majd sajtot reszelünk rá. Majd ismét tésztát és a rétegeket még négyszer megismételjük.
A sütőben 40 percig sütjük.