Rukkolás sütőtök krémleves

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 500 g tisztított sütőtök, 50 g rukkola, 100 g Parmigiano Reggiano sajt, 200 ml tejföl, 1 kk tengeri só, 2 dl víz

A sütőtököt felkockázzuk, majd nagy lángon, kevés olajon sütjük. Ha már 1-2 oldala megsült, 1 dl vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk kb. 15 percig. Miután megpuhult a sütőtök, hozzáadjuk a tejfölt, és turmixgéppel krémesre pépesítjük. Visszaöntjük az edénybe, egy kicsit megsózzuk, majd kis lángon felmelegítjük. Ekkor adjuk hozzá az apróra szaggatott rukkolát. Megkeverjük és azonnal tálaljuk. A sajtot közvetlenül a fogyasztás előtt szórjuk rá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.