Művészrendelés interneten

Culture Cherry néven internetes művészközvetítő ügynökség indul, amelynek célja, hogy elsősorban a fiatal, még kevésbé ismert, magyar művészeket, produkciókat fellépési lehetőséghez juttassa itthon és külföldön egyaránt.

- Szeretnénk betölteni azt az űrt, amely a felülről irányított, országos kultúrpolitika által támogatott szervezetek és intézmények, illetve a teljesen önálló, alternatív, más szóval underground művészeti csoportosulások között van - mondja Pálosi Boglárka, az ügynökség kitalálója.

Az Irie Maffia zenekar produkcióját rövidesen a világhálón is meg lehet rendelni
Az Irie Maffia zenekar produkcióját rövidesen a világhálón is meg lehet rendelni

Pálosi Boglárka évekig tanult és élt Párizsban, ahol több magyar vonatkozású kulturális eseményt szervezett. Innen jött az ötlet, hogy érdemes lenne ezt a tevékenységet kibővíteni, professzionális szinten folytatni. A vállalkozás lényege, hogy a www.culturecherry.eu oldalon ingyenes bemutatkozási lehetőséget kínálnak elsősorban hazai, de külföldi művészeknek, kulturális produkcióknak is, főként a könynyűzene, a képzőművészet, a film, a fotó, a kortárs tánc területéről. A művészeket rövid szöveges leírással, fotókkal, technikai leírással (rider), illetve zenészek esetén zeneszámokkal mutatják be a honlapon, valamint egy folyamatosan frissített naptárat is feltöltenek - így az érdeklődők azonnal jelezni tudják, ha egy még szabad időpontra szeretnének meghívni valakit fellépésre, kiállításra. A művészek csak a létrejött felkérések után fizetnek az ügynökségnek, amely, ha igény van rá, képviseli őket a szerződéskötésnél, de akár az utazást, a reklámkampányt is megszervezi.

Az oldal még nem indult el, jelenleg igyekeznek minél több művésszel felvenni a kapcsolatot. A tervek szerint néhány hét múlva rajtol az oldal első verziója, először magyarul, majd angolul és franciául is, reklámkampánnyal támogatva. Pálos Boglárka szerint a szervezőknek érdemes lesz az eddig megszokott csatornák helyett őket választaniuk. Például ha tematikus fesztivált szerveznek, az ő rendszerükben könnyen találhatnak produkciókat akkor is, ha egy műfaj hazai vagy közép-, később akár nyugat-európai képviselőit keresik, de akkor is, ha a magyar kultúra sokszínűségét szeretnék bemutatni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.