Tökös vendégváró Szerbiából

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc

SÜTÉSI IDŐ: 30 perc

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 200 gr sütőtök, 500 gr túró, 1 bögre rétesliszt, 1 bögre kukoricadara, 1 bögre búzadara, 1 bögre tej, 1 bögre szénsavas, ásványvíz, 1/3 bögre hidegen sajtolt olívaolaj, 2 db tojás, 1 kk szárított bazsalikom, 2 tk só, 1/2 zacskó sütőpor

A sütőt 250 °C-ra előmelegítjük.

A sütőtököt felkockázzuk, és kevés olajon pároljuk. Amikor már kicsit megpuhult, lefedjük és félretesszük. A hozzávalókat mixerrel jól összedolgozzuk.

Egy tepsit kiolajozunk, majd lisztet szórunk bele. A tésztát beleöntjük, elsimítjuk és a sütőtökdarabokat egyenletesen elosztva a tetejére tesszük.

Ezzel az egyszerű, gyorsan elkészíthető harapnivalóval a hozzánk váratlanul betoppanó vendégeknek is kedveskedhetünk. Fogyasszuk előételként ajvárral, vagy kevés hidegen sajtolt olívaolajjal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.