Mi szem-szájnak ingere

A könnyűzene két sztárelőadója is fellép a következő napokban Budapesten, sőt a dzsessz és a blues rajongóira is vár két különleges este.

A Queen azon kevés együttesek egyike, amely-től bárki fel tud sorolni néhány slágert - jelen esetben például a We Are The Championst, a Bohemian Rhapsodyt, vagy épp a We Will Rock You-t. Az együttes először 1986-ban járt nálunk, Freddy Mercury sokaknak szerzett emlékezetes perceket például azzal, hogy magyarul énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt. Azóta az együttes felállása megváltozott: '91-ben Mercury meghalt, és amikor néhány éve a Queen új énekessel, Paul Rogersszel újra koncertezni kezdett, John Deacon már nem csatlakozott hozzájuk. Három éve a Brian May- Roger Taylor-Paul Rodgers trió fergeteges koncertet adott Budapesten, ezúttal október 28-án új, Cosmos Rocks című lemezüket népszerűsítik az Arénában.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Tavaszi szél - Budapest 1986.

Napjaink egyik népszerű popsztárja, James Blunt október 25-én este koncertezik a Papp László Budapest Sportarénában. A zenével, hangszerekkel már háromévesen ismerkedő James diplomamunkáját arról írta, hogyan kell popikont létrehozni. Ám elméletét csak azután ültette át a gyakorlatba, hogy évekig katonatisztként szolgált, többek között Koszovót is megjárta. Leszerelése után, harmincéves korában, 2004-ben jelent meg debütáló albuma, amellyel rögtön befutott, köszönhetően a You Are Beautiful című dalnak. Tavaly adta ki második, All The Lost Souls című albumát, ezen a gyors szupersztárrá válást dolgozta fel.

Vasárnap este az SMV, vagyis három neves basszusgitáros, Stanley Clark, Marcus Miller és Victor Wooten játszik este nyolckor a Millenáris Teátrumban, ahol Thunder című közös albumukat mutatják be. Hétfő este pedig egy másik nagyszerű gitáros, Johnny Winter várja a bluesrajongókat a Petőfi Csarnokba.

Brian May és Paul Rogers
Brian May és Paul Rogers
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.