Jegyeket, bérleteket!

A napokban kezdi árulni 2009 első felére szóló belépőit a Művészetek Palotája. Érdemes időben átfutni a programot, mert olyan világsztárok jönnek Magyarországra, mint az operaénekes Cecilia Bartoli, a karmester Gergijev és Gardiner, a dzsesszénekes Cassandra Wilson, a Buena Vista Social Club, valamint a milánói Piccolo Teatro. A Metropolitan Opera a MüPában program is folytatódik - derült ki a tegnapi sajtótájékoztatón.

Az év első napján újra Haydntól A teremtést vezényli Fischer Ádám, ez alkalommal a Londoni Filharmonikusok játszik. A MüPa és a Fesztiválzenekar közös rendezésében jövőre is indul maraton: február 28-án Dvorak életművének javát hallgathatjuk meg. Az operák közül nemcsak Rost Andrea Puccini-estjét emeljük ki, hanem a Tündérkirálynő című Purcell-mű félig szcenírozott előadását, amelynek narrátora: Michael York. A Bartoli-rajongók november 15-től vásárolhatnak jegyet a művésznő két koncertjére. Május 1-jén új
CD-inek anyagát mutatja be: Händel Itáliában címmel, a másikon Maria Malibran énekesnőnek állít emléket. Ne felejtsük el a Budapesti Wagner-napokat, itt kétszer megy a teljes Nibelung gyűrűje-sorozat, valamint a Parsifal. Azt még nem tudni, sikerül-e megegyezni, és megint az MR Szimfonikus Zenekar játssza-e a Ringet.

A legapróbbakat Babakoncertre, a nagyobbakat zenés foglalkozásokra, hangszerpróbára, matinékoncertekre, marionettoperára csalogatják. A Haydn-év alkalmából nekik is külön műsoruk lesz: Tisztelet "Haydn papának" címmel. Az előadások után múzeumpedagógiai foglalkozás várja a fiatalokat a Ludwig Múzeumban.

Egyébként, aki jegyet vesz bármelyik MüPa-koncertre, ingyen nézhet kiállítást a Ludwigban. És jó tudni, hogy most már belépőt és bérletet árulnak az Andrássy úton is, a Nemzetivel közösen nyitott jegypénztárban. A hangversenypalotában árat nem szeretnének emelni, kivéve a Dvorak-maratonnál. De ez sem megrázó: ötszáz helyett hatszáz a "beugró". Akárcsak az idei Csajkovszkij-maratonnál, a három jegyet váltók a negyedikre ingyen mehetnek be. Aki mind a tizenegyet végighallgatná, 5400 forintot fizet. Az alapáras hangversenyre továbbra is maximum 9900 forintot költünk. A Bartoli-estekre gyakorlatilag a duplájával kell számolni a legjobb helyeknél. A kisebb pénzűek ötezer-egyszázért, a diákok háromszázért meghallgathatják az operasztárt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.