Gyors mogyorós pite
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók 4 személyre: 200 gr rétesliszt, 2 db tojás, 100 gr kukoricadara, 100 gr török mogyoró, 50 gr margarin, 200 gr barna nádcukor, 1 kk őrölt fahéj, 50 gr főzőcsokoládé, 1 sütőpor, vagy 1,5 kk szódabikarbóna, 5 dl tej
A sütőt 175 oC-ra előmelegítjük.
A mogyorót apróra törjük, ízlés szerint felét szárazon egy kicsit megpiríthatjuk.
A tojásfehérjét külön tálkába teszszük, majd a végén adjuk hozzá a tésztához.
A hozzávalókat mixerrel jól összedolgozzuk, majd a tojásfehérjét felverjük, és hozzákeverjük.
Egy kb. 30 cm átmérőjű, kivajazott tepsibe öntjük. A tetejére apró csokoládédarabkákat teszünk, majd 25-30 percig sütjük.
Sárgabarack- vagy szilvalekvárral fogyasszuk.