Cukkinitorta
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag Sfoglia tészta, 60-70 dkg cukkini, 5 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 10 dkg sajt, 10 szem egész bors, 1 kk morzsolt kakukkfű, 1 kk bazsalikom, 1 kk tengeri só
A sütőt 180 oC-ra előmelegítjük.
A cukkinit felkarikázzuk, és vajon egyik oldalát egy kicsit megsütjük. A végén a megmaradt vajba beletesszük a fokhagymát, és néhány másodpercig sütjük benne, épphogy az illata megcsapja az orrunkat. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A kakukkfüvet, bazsalikomot, a borsot egy mozsárban jól összetörjük. A sajtot apró kockákra daraboljuk, majd elkeverjük a tojással és a fűszerekkel.
A tésztát egy gyümölcstortaformába tesszük, megformázzuk a széleit, megkenjük a tojással, majd belerakjuk a cukkinit.
Leöntjük a fűszeres sajtos tojással, majd 20 percig sütjük.