Egzotikus rákleves
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:
20 db garnélarák
160 ml (1 konzerv) kókusztej
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 kk őrölt fekete bors
1/2 kk chili
5-5 egész szem zöld, piros
és fekete bors
2 kk tengeri só
3 dl víz
A vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra szeleteljük, és kevés olajon megpároljuk.
A rákokat megtisztítjuk és a hátukon végig 3-4 mm mélyen bevágjuk.
Serpenyőben, forró olajban mind két oldalukat megsütjük. (Ez oldalanként kb. 15-20 másodperc, akkor fordítunk rajtuk, ha kinyílt a bevágás.) Elkeverjük a mozsárban apróra tört borssal, chilivel, felöntjük a vízzel és
a kókusztejjel.
Felforraljuk, hagyjuk állni kb. 10 percet, majd tálaljuk.