Egzotikus rákleves

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 2 személyre:

20 db garnélarák

160 ml (1 konzerv) kókusztej

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1/2 kk őrölt fekete bors

1/2 kk chili

5-5 egész szem zöld, piros

és fekete bors

2 kk tengeri só

3 dl víz

A vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra szeleteljük, és kevés olajon megpároljuk.

A rákokat megtisztítjuk és a hátukon végig 3-4 mm mélyen bevágjuk.

Serpenyőben, forró olajban mind két oldalukat megsütjük. (Ez oldalanként kb. 15-20 másodperc, akkor fordítunk rajtuk, ha kinyílt a bevágás.) Elkeverjük a mozsárban apróra tört borssal, chilivel, felöntjük a vízzel és
a kókusztejjel.

Felforraljuk, hagyjuk állni kb. 10 percet, majd tálaljuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.