Röviden

Összefognak az 1000 éves megyék

Veszprém, Fejér, Pest és Zala 2009-ben ünnepelheti első említésének 1000. évfordulóját. Ez alkalomból a megyei vezetők a megyei múzeumok igazgatóival és szakembereivel tegnap tanácskozást tartottak a 2009-es egyéni és közös programokról Keszthelyen. A résztvevők egyebek között megállapodtak: közös programfüzetet adnak ki ünnepi rendezvényeikről, közös emlékérmet készítenek, virtuális kiállítást és történelmi vetélkedőt szerveznek, emellett rendeznek egy 1000 kilométeres kerékpártúrát. (B. T.)

A zsinagógában lesz

a fesztivál

A felújított váci zsinagógában rendezik a harmadik zsidó kulturális fesztivál programjainak többségét november 8-án és 9-én. A fesztivál kiemelkedő eseménye lesz a Láthatatlan kéz című zenés történelmi produkció, amely a zsidóság históriáját eleveníti fel klezmer és modern dzsessz kíséretében. (MTI)

Ingyen-Munkácsy

Fehérváron

Ingyen látogathatja több ezer diák Székesfehérváron a Bibliai találkozások című tárlatot és a Munkácsy-kiállítást, annak a megállapodásnak az eredményeként, amelyet az önkormányzat kötött a rendezőkkel. Az önkormányzat az Egyházmegyei Múzeum tárlatának megtekintését egymillió, a Munkácsy-kiállításét 3 millió forinttal támogatja. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.