Hangfoglalás, harmadszor

Akár a Metallica 1986-ban elhunyt basszusgitárosa, Cliff Burton hangszerén is játszhat, aki a hét végén kiláto-gat a Syma-csarnokba. Ott ugyanis ma kezdődik a Hangfoglalás, amelyet harmadszor rendez meg a Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége.

Burton gitárja nem az egyetlen érdekesség. Kipróbálható például a hangágy, amit hangterápiához is használnak: az alján hetven húr található, és amíg a húrokat valaki pengeti, az ágyon fekvő ember nemcsak hallja, de át is érzi a hangokat. Látható lesz az aquafon, amit a Mátrix című film készítői is használtak, ezzel készítettek ugyanis különböző effekteket. A vasárnap estig nyitva tartó, ingyenesen látogatható zenei találkozón ezeken kívül közel 10 milliárd forint összértékű hangszer, több mint 200 koncert, számos közönségtalálkozó és program várja a látogatókat.

A kiállításon a 200 forintos pengetőtől kezdve a 880 ezer forintos, kézzel készített Bogner gitárerősítőn át a 150 millió forintos, koncertek hangosítására, tévé- és rádióstúdiókban használt keverőpultig minden megtalálható. Emellett a hang-, a fény-, a színpad-, a stúdió-, a színház- és a diszkótechnika összes elemével találkozhatnak a látogatók, mint például a füstgépek, a lézerek vagy az effektek. A kiállítás érdekessége, hogy minden ki is próbálható. A Syma-csarnokban koncertezik többek között a Republic, Gerendás Péter, az Old Boys, Emilio, dedikál a Tankcsapda, Nagy Feró, Zséda és az Animal Cannibals is. Esténként négy fővárosi és egy debreceni klubban folytatódnak a koncertek.

A Mesterhangszerek Zöld Szigetén egyedi készítésű magyar mesterhangszereket állítanak ki, valamint az idén is tartanak hangszerbütyköldét a gyermekeknek, hangszersimogatót a vakoknak, illetve zeneterápiás foglalkozásokat a fogyatékkal élőknek.

Billentéspróba a tavalyi Hangfoglaláson
Billentéspróba a tavalyi Hangfoglaláson
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.