Röviden

Írónők konferenciája

Az európai gondolatot és nemzeti adalékait tárgyalja a női írók szemével az a konferencia, melyet szeptember 26-27-én rendez az Essen-celle Kulturális Alapítvány Komáromban és Komárnóban. Kilenc országból összesen 17 alkotó vesz részt a programokon, Magyarországot Bán Zsófia és Menyhért Anna képviseli. (MTI)

Adj hangot a zene világnapján!

Országos spontán örömzenélésre buzdítanak mindenkit október elsején, a zene világnapján: profik vagy műkedvelő amatőrök jelentkezhetnek, akik szívesen adnak egy adhoc koncertet 10-15 percben egy szokatlan, általuk választott helyen. Jelentkezni a www.azenevilagnapja.org honlapon lehet. (Népszabadság)

A Fehér tenyér sikere

Nagy tetszéssel fogadta Újdelhiben az EUNIC Filmfesztivál közönsége Hajdú Szabolcs Fehér tenyér című filmjét. A fesztiválnak helyet adó Jamia Millia Egyetemem elhatározták: a jövőben is vetítenek európai filmeket. Fölkérték a magyar intézetet, állítson össze magyar filmcsomagot. Lázár Imre igazgató arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tavaly elhunyt Gaál István Kossuth-díjas rendező filmjeiből rendeznek majd retrospektív vetítéseket a tervezett magyar filmhéten. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.