Lájkoló tankok

Április elsejétől indul a legújabb zenei tehetségkutató, az Unicum tehetségvadászat. A rendezvény arca a Tankcsapda zenekar.

A bandáknak egy felvételt kell feltölteniük a YouTube-ra, ami a hivatalos regisztráció után az Unicum Facebook oldalán is megjelenik. A legtöbb lájkot (a klikkeléses tetszésnyilvánítás elnevezése a közösségi oldalon) kapó 1 5 zenekar május végén a Dürer-kertben léphet fel, míg a zsűri által kiválasztott zenekar két koncerten játszhat a Tankcsapda előzenekaraként.

- Emlékszem, nekünk is mennyit számított egy-egy biztató hátbaveregetés, a próbateremben két szám között mutogattuk egymásnak, hogy nézd, ide rakta a kezét! Ez talán a legtöbb, amit mi is adni tudunk a kezdő zenekaroknak, tanácsokat, biztatást: hogyan kell kiállni egy színpadra, hogyan kell viselkedni a közönséggel. - válaszolta Lukács László énekes arra kérdésre, hogy milyen módon támogatják majd a győztes zenekart.

- Sok zenekart segítettünk már, elvittük őket turnézni, pátyolgattuk őket. Középszerű, langyos bagázs egy sem volt köztük: vagy azonnal feloszlottak, vagy befutott, elismert zenekarok lettek - tette hozzá Cseresznye, a Tankcsapda gitárosa.

A lehetőség mindenesetre adott, és bár a magyar zenei piac kicsi és igencsak telített, a tehetségek most talán ki tudnak törni. Ráadásul nem egy kereskedelmi médium cukormázas színjátékában kell helytállniuk, hanem három olyan rockzenész előtt, akik valamit már letettek az asztalra.

 

Tankcsapda
Tankcsapda
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.