La Clique - cirkusz, másként

A világ számos nagyvárosa után (Párizs, Sydney, Melbourne, Montreal, Dublin, Edinburgh és London) hazánkba látogat a többszörösen díjnyertes La Clique kabaré/varieté show a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) c. projekt keretében. A produkciót ezen a héten szerdától szombatig tekinthetik meg az érdeklődők.

A La Clique-t eredetileg a 2004-es edinburgh-i Fringe Fesztiválra hozta létre Brett Haylock kreatív producer és rendező, valamint David Bates producer. A kezdetekben tükörsátorban tartott előadást 2008 óta színháztermekben láthatja a nagyközönség. A műsor ötvözi a kabaré, a cirkusz, az új burleszk és a kortárs varieté műfaját. A La Clique nemzetközi csapata spanyol, norvég, kanadai, svéd, német és ausztrál tagokból áll, akik más-más szemszögekből közelítik meg a műfajt.

Kardos József, a Pécs 2010 EKF projekt programigazgatója szerint a társulatot világszerte számos díjjal tüntették ki és a kritikusok is pozitívan nyilatkoztak róla. Az Olivier-díjjal kitüntetett produkcióban nyolc különböző történetet láthatnak a nézők, amelyekben az akrobatikus elemek humorral fűszerezve váltják egymást a porondon.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.