Kultúrpolitikai vitasorozat indul a Katonában

KP címmel kultúrpolitikai vitasorozatot indít a budapesti Katona József Színház. A sorozat célja, hogy megosztó és Magyarország szellemi jövőjét alapvetően befolyásoló témákról társadalmi diskurzust generáljon.

A vitasorozat február 3-án indul, az első alkalommal a hazai és az európai művészeti akadémiák szerepét, helyzetét és feladatait vizsgálják - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az első beszélgetésre meghívott vendégek között van Jankovics Marcell rendező, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, Makk Károly rendező, a Széchenyi István Irodalmi és Művészeti Akadémia elnöke, Ferencz Győző költő, irodalomtörténész és Jókai Anna író.

A vita kiegészítéseként a kulturális élet különböző területeiről neves művészek videóüzenetben mondanak véleményt arról, hogy milyen lenne egy ideális művészeti akadémia. Megszólal többek között Fischer Iván karmester, Mundruczó Kornél rendező és Grecsó Krisztián író.

A vitasorozat következő, március 17-i részében különböző - a választásokon induló - pártok kultúrpolitikusait hívják meg, hogy a kultúra területére vonatkozó elképzeléseiket ütköztethessék egymással, április 16-án pedig a tervek szerint a színikritika témakörével foglalkoznak.

A Katona József Színház előcsarnokában, a K:antinban tartott beszélgetéseket Veiszer Alinda újságíró vezeti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.