Kultúrkomplexum nyílt Martonvásáron

A Brunszvik-Beethoven Rendezvényszervező Központ és Könyvtár, valamint az óvodamúzeum 320 millió forintból valósult meg, ebből az építésre felhasznált uniós pályázati forrás 223 millió forint volt.

A rendezvényközpont alapterülete ezer négyzetméter, és helyet kapott benne egy 250 fős színházterem, egy kiállítótér, a rendezvényszervező központ irodái, illetve a Für Elise kávézó. Az épület különlegessége a színpad, amely a belső tér és a több ezer ember befogadására képes udvar felé egyaránt nyitott.

A 700 négyzetméter alapterületű új óvodamúzeumban az Európában egyedülálló óvodatörténeti gyűjtemény tekinthető meg, amelyet Harcsa Tiborné nyugalmazott óvónő gyűjtött össze.

A múzeum korábban egy faházban működött a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont kastélyparkjának területén, és évente 13-15 ezer látogatója volt. A múzeum bepillantást enged a látogatóknak a magyar kisdedóvás történetébe. A kiállítás tárgyai, könyvei, fotói, dokumentumai és játékai tárják az érdeklődők elé a múlt óvodáinak életét - tudósitott a hirado.hu az MTI híre nyomán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.