Látogatottsági rekord a füleki várban

Új látogatottsági rekordot állított fel a szlovákiai füleki vár; a szombati Múzeumok Éjszakáján négy óra alatt több mint 1400 látogató lépte át a várkaput, így egy éjszaka alatt annyian jártak a múzeumban, mint ahányan rendes körülmények között egy hónap alatt járják be a vár romjait.

Agócs Attila, a Füleki Vármúzeum igazgatója az MTI-nek hétfőn elmondta: ezzel megdőlt a 2009-es látogatottsági rekord, amikor - szintén a Múzeumok Éjszakáján - mintegy 800-an voltak kíváncsiak a Törökök Szlovákiában című kiállítás megnyitójára.

Az igazgató hozzátette: az érdeklődők özönét a vár csak annak köszönhetően viselte el, hogy különböző pontjain tartották meg az egyes attrakciókat és ismeretterjesztő előadásokat. Ezek között volt az őslénytani állandó kiállítás, az ősállatcsontok lelőhelyeiről szóló, valamint a környék egykori vulkánjainak működését szemléltető előadás, tűz show, népzenei koncert, és kézműves bemutató.

Agócs Attila elmondta azt is: a Nógrád népművészetét bemutató néprajzi kiállítást a nagy látogatói érdeklődés miatt augusztus végéig meghosszabbították.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.