Kukutyin építészete

Gryllus Vilmos, Gubás Gabi, a Kaláka, Kolompos, a Makám, az Apacuka, és az Alma zenekar koncertjével ajándékozza meg a családokat a Sziget Kft. Magyarország ma kezdődő, legnagyobb ingyenes gyerekfesztiválján. A Hajógyári-szigeten idén is négy júniusi hétvégén át tartó Gyerek Szigetet 2002 óta minden évben megrendezik, a programsorozat legutóbb már körülbelül 120 ezer látogatót vonzott.

A program gerincét a kulturális elemek adják, a több száz ingyenes program harmadát koncertek, színházi és bábszínházi, valamint cirkuszi előadások teszik ki, méghozzá olyan nívós produkciók, amelyeket egyébként egy-egy család sok ezer forintos belépőjegy ellenében tudna csak megnézni. A kínálatban a legnépszerűbb és legígéretesebb előadók szerepelnek, az idén például az első nagylemezes Mintapinty és a Makám zenekar.

Kézművesek szabadtéri palotája
Kézművesek szabadtéri palotája
Mozsi Gábor

Bár a Gyerek Sziget nem szociális rendezvény, ingyenessége miatt nem elhanyagolható jelentőségű az ajándék mivolta sem. Nem egyszerű rendezvényszervezés ez, hanem sokkal több annál – mondja Vidó Andrea, a Gyerek Sziget projektvezetője –, ugyanis a folyamatosan emelkedő látogatószám miatt az esemény jelentősége egyre nő.

A gyerekfesztiválon az ismeretterjesztés is egyre hangsúlyosabb: idén is megépül Kukutyin, az a mini hungarikum falu, ahol a magyar falusi építészet jellegzetességeivel, régi cégérekkel ismerkedhetnek a gyerekek. A Cirkuszparádén a cirkuszművészet alapjait tanítják, kitelepül a Béla Műhely és a Rippel fivérek Mozgásművészeti Akadémiája, a Bohócerdő és az artistaiskola. A Kofatéren a városi gyerekek a különböző termésekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel ismerkedhetnek, míg a Gyerek Paradicsom keretében folyamatosan indulnak a szigeten felfedezőtúrák, ezek játékos természetismereti kirándulások lesznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.