Kukorelly Endre rászorulóknak bérelne lakásokat

Kukorelly Endre író, költő, egykori parlamenti képviselő egy fontos kezdeményezés élére állt a Facebookon. Nyugodt Szív – Béreljünk lakásokat rászorulóknak címmel egy olyan csoportot hozott létre, amely gyűjtést szervez hajléktalanoknak. A befolyt összegből a fedél nélkül élőknek bérelne lakást.

A pénzbeli adományokat Kukorelly Endre erre a célra elkülönített számlaszámára lehet utalni, amelynek mozgása bárki számára megtekinthető. „Folyamatosan jönnek a felajánlások, nem fogom egyedül bírni" – árulta el az Irodalmi Jelennek a költő, aki egy nap alatt máris 63 ezer forintot gyűjtött össze. „Ebből egy ember vagy egy pár már két hónapig magára zárhatja az ajtót" – tette hozzá Kukorelly.

A csoportban található bejegyzésekből kiderül, hogy a további munkához egy irodára és egy segítőkész csapatra is szüksége van. Ezért 2015. január 14-én (szerdán) 6 órakor az Írók Boltjában egy találkozót hívott össze a lakásbérlés ügyében. A megbeszélés témáját röviden így foglalta össze: „AZONNAL bérelnünk kell egy kis lakást, és MEG KELL TALÁLNUNK, akit odaköltöztetünk! sürgős, mert hideg van".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.