Krúdy-ősz Óbudán

Óbudán egész éves eseménysorozattal ünnepelték Krúdy Gyula születésének 135. évfordulóját, de a Krúdy-év csúcspontja októberben lesz, amikor is főzőversennyel és egy Krúdy életéből merített kamaradarabbal várják az érdeklődőket.

Az irodalom és a zene izgalmas ízekkel elegyedik október 27-én, vasárnap este a Krúdy-főzőversenyen. A versenyre nevezett ételeket a Kéhli Vendéglőben: Hajdú Steve és Magyar Attila színművészek, a Mókus Sörkert és Étteremben: Kozák Danuta, kétszeres olimpiai bajnok kajakozó és Rédli András, világbajnok párbajtőröző készíti el.

Kóstolásra és eredményhirdetésre az Óbudai Társaskör nagytermében kerül sor. Az est közönsége belépőjegyével eldöntheti, kinek a főztje ízlett a legjobban. Közreműködik: Szilágyi Tibor és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar. Házigazda, műsorvezető: Mohácsi Szilvia.

A 25 éves fennállását ünneplő Óbudai Társaskör emlékezetes programjai voltak a felolvasószínházi estek, melyek gyakran Krúdy Gyula életművéből merítettek. Október 31-én, csütörtökön újra láthatjuk a nyáron a kertben bemutatott Krúdy Gyula éjszakáit, melyet Fráter Zoltán szerkesztett. A történet arról a Krúdy Gyuláról szól, aki nemcsak nagy író, hanem nagy éjszakázó is volt… Előadják a Katona József Színház művészei: Rezes Judit, Ötvös András és Rajkai Zoltán. Rendező: Székely Kriszta, zenél a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.