Kriptajárás és rajzverseny a nemzeti sírkertben

A Fiumei úti Sírkert területén található Kegyeleti Múzeum szombaton a múzeumok őszi fesztiválja alkalmából szakképzett idegenvezetők kíséretében juthatunk be a Deák- és a Kossuth-mauzóleumba, és még leírhatjuk a sírkert rajzversenyén

A magyar történelem és művészet legkiemelkedőbb személyiségeinek síremlékeit tekintik meg, s bejuthatnak a Deák- és a Kossuth-mauzóleumba is a Fiumeui úti sírkertben lévő Kegyeleti Múzeum szombatra meghirdetett eseményén. Kivételesen megnézhetik a temető területén található kápolnát is. A sírkert területén szombaton 10 és 15 óra között óránként induló kisvonatok könnyítik meg a kultúrtörténeti sétára jelentkezők útját, várhatóan ebben az évben utoljára.

A múzeumok őszi fesztiválja különböző művészeti ágak találkozási pontjait keresi: ehhez kapcsolódva a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) szeptember elején hirdetett fotópályázatot általános és középiskolás diákok számára Őszi Fények címmel. A fotókból készülő kiállítás november 14-én, az idén először megrendezendő múzeumok őszi éjszakáján nyílik meg a Kegyeleti Múzeumban.

Rajzolni, festeni szerető érdeklődőket is vára múzeum szombaton a programjaihoz kapcsolódó Nagy Rajzolásra. Jó idő esetén a jelentkezők a Kegyeleti Múzeum előtti téren próbálhatják ki tehetségüket, rossz idő esetén pedig az előtérben lesz lehetőség az alkotások elkészítésére délelőtt 10 és délután 15 óra között. A Nagy Rajzoláson amatőr és profi rajzolók egyaránt részt vehetnek, a kevéssé képzett alkotókat az idei csend napja keretében megrendezett Requiem az életért grafikai pályázat díjazott grafikusai segítik tanácsaikkal.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.