Kovács Józsefre emlékezik a Duna TV

E hét szombaton sugározza a Duna Televízió a tavaly elhunyt nemzetközi hírű operaénekes, Kovács József emlékére megrendezett gálakoncertet.

Idén ünnepelné születésének 65. évfordulóját Kovács József, a tavaly elhunyt kiváló operaénekes. A Magyar Televízió után a Duna Televízió is emléket állít az Interoperett atyjának, a Belvárosi Színház alapítójának tiszteletére, halála évfordulójának előestéjén.

Mint arról már beszámoltunk, májusban teltházas emlékkoncert tartottak a Művészetek Palotájában, melynek felvételét június 25-én, szombaton este hét órától sugározza a Duna Televízió. A gálaestet Kovács József testvére, Kovács Tünde szervezte, aki folytatni és ápolni szeretné fivére munkásságát. Kovács Tünde, hosszú éveken át az Interoperett társtulajdonosa, szerkesztője, ruhafelelőse volt, aki továbbra is képviselni és ápolni szeretné a testvére által felállított igényes operett-műfajt.

A Táncdalfesztiváltól az Interoperettig címmel, visszafogott eleganciával megrendezett gálaesten a Memory Interoperett társulata komoly sikert aratott. Olyan neves művészek léptek fel, akik az elmúlt két évtizedben az Interoperett társulatába tartoztak, és ezúttal Korcsmáros György Jászai Mari-díjas Érdemes Művész rendezésében kápráztatták el a közönséget. Akik nem lehettek jelen személyesen a rendezvényen, azok most a tévé segítségével ismét felidézhetik a legnagyobb operett-dallamokat, igazi slágereket Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő műveiből, de operaáriák is éppúgy felcsendülnek, mint musicalrészletek.

Kovács József az 1967-es Táncdalfesztiválon a Jöjj vissza hozzám című dallal aratott közönségsikert. Az elkövetkező két évben pedig a Fesztivál közönségdíjasa lett. Elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakát, és ebben az időben már a Fővárosi Operettszínházhoz került, ott debütált és komoly sikereket ért el. Később szerződést kapott Grazba és Bécsbe, folyamatosan képezte magát, s külföldön is kimagasló alakításokat nyújtott immár opera- és operett-szerepekben egyaránt.

Magyarországra 17 év után tért vissza, létrehozva az Interoperettet, amely világszínvonalú produkciókkal kápráztatta el a közönséget itthon és külföldön egyaránt. 2004-ben megalapította a Belvárosi Színházat, amely a továbbiakban helyszíne volt az Interoperett műsorainak. Élete végéig párhuzamosan igazgatta a Belvárosi Színházat és művészeti vezetője maradt az Interoperettnek.

Mindez a halálával nem ért véget, mert megalakult a Memory-Interoperett, amelynek küldetése az operett-műfaj ápolása a művész által felépített és örökül hagyott színvonalon.

Az őszi programokról a www.interoperett.com weboldalon találhatók további információk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.