Kosárvarázs

Egy fénykép, amely kissé csalóka. A fotográfus varázslata. A ruganyos kosárlabdázó nem ugrott a felhők közé. Bár a pillanatot jelképnek is felfoghatnók. A sportág – a világon a legnépszerűbb labdajátékok egyike – itthon is ünnepnapjait éli.


A férfiválogatott tizennyolc esztendei szünet után jutott ki ismét az Európa-bajnokságra, a magyar női 3 × 3-as csapat veretlenül nyerte meg a kontinenstornát, a férfi NB I aranyérmese, a Szolnok együttese bekerült a nemzetközi szövetség új sorozatába, a Bajnokok Ligájába (ilyen rangos kupában hazai együttes még nem szerepelhetett), s mint képünk is bizonyítja: a Városligeti Műjégpályán a Magyar Kosárlabdázás Napja is nagy sikert aratott. A sportág az ügyes kezű emberek játéka, a kihívás még a rutinosak számára sem csekély.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

Belevarázsolni a labdát a 305 centiméter magasan lévő gyűrűbe – akár zsákolással, akár horog- vagy tempódobással – tapsra ragadtató teljesítmény. Egy kosaras, egy trükk, egy labda, egy palánk, egy gyűrű. S egy fénykép, amelynek láttán az egyszeri halandó elbizonytalankodik a fizikai törvényszerűségeket illetően. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.