Koreai fantázia Budapesten

A hagyományos koreai táncok legjavából összeállított, látványos műsorral lép színpadra kedden (augusztus 25.) este a Korai Nemzeti Táncegyüttes a Vígszínházban.

Koreai fantázia című előadásával érkezik Budapestre a Koreai Nemzeti Táncegyüttes, a műsorral a Koreai Köztársaság és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 20. évfordulóját ünnepli meg a két ország.

Az előadás ízelítő a távoli ország kulturájából: a különféle hagyományos koreai táncok legjavából állították össze, és a leghíresebb kulturális termékek egyikeként tartják számon Koreában. Ebből a produkcióból megérthető a „mozdulatlanság közötti mozgás" és a „mozgások közötti mozdulatlanság" - ezeket a koreai tánc egyik jellemzőjének tartják, bennük nyilvánulnak meg a koreai nép érzelmei, mint a humor, az őszinteség, a vidámság vagy a bánat.

A Koreai fantázia olyan műsorokból áll össze, amelyek elkészítésében a legkiválóbb koreai koreográfusok és előadóművészek vettek részt. A Koreai Nemzeti Táncegyüttes nemcsak átörökíti, de fejleszti is a koreai tánc hagyományait, az elmúlt ötven év alatt a világ több mint 70 országában léptek színpadra. A nemrég elhunyt világhírű koreográfus, Pina Bausch azt mondta az előadásról:  „Nem tudom szavakkal kifejezni, mennyire megérintett a táncuk".

 

Koreai Nemzeti Táncegyüttes
Koreai Nemzeti Táncegyüttes - Augusztus 25 - Vígszínház
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.