Koncertek, tánc és performansz az El Kazovszkij kiállítás utolsó szombatján

El Kazovszkij a késő 20. század és az ezredforduló egyik legeredetibb és legszuggesztívebb magyar képzőművésze volt, aki festőként, performerként, díszlettervezőként és költőként is hatalmas életművet hagyott hátra. A MNG mintegy 400 művet bemutató kiállításának utolsó előtti napján, szombaton 18-tól 24 óráig számos, El Kazovszkijhoz köthető társművészeti program várja a látogatókat.

Emlékkoncertet ad Szilágyi Ákos és a Fölöspéldány elnevezésű, a hetvenes évek végén alakult avantgárd irodalmi formáció, melynek El Kazovszkij is tagja volt. Gergye Krisztián táncművész, aki maga is szerepelt a festő híres, Dzsan panoptikum elnevezésű performansz-sorozatában, ismét előadja Hattyú című, improvizációs performanszát.

Bár versei csak halála után jelentek meg, El Kazovszkij elsősorban költőként definiálta magát; ennek állít emléket az este folyamán színészek, hírességek és amatőr előadók részvételével a Kazolini című irodalmi performansz, Frenkó Zsolt rendezésében.

El Kazovszkij egész életében rajongott David Bowie-ért, lenyűgözte a zenész-énekes kirobbanó energiája, érzékenysége, az egész Bowie-jelenség: a finisszázs programja ezért a The Starmans koncertjével zárul - közölte az MNG.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.