Klasszikus zenei játék Beethovenről a Művészetek Palotájában

Szereti Ön Beethovent? címmel interaktív társasjátékot indít Beethoven munkásságáról a Művészetek Palotája és a Concerto Budapest. Az első eseményt csütörtök este rendezik a Fesztivál Színházban.

"A sorozat előzménye a tavalyi +beszélgetős+ Mozart-szériánk volt a Thália Színházban, a műsorvezető szerepét akkor és most is Batta András, a Zeneakadémia rektora vállalta" - mondta el Keller András, a Concerto Budapest művészeti vezetője.

A főként fiataloknak szóló játék egyik fontos momentuma lesz, hogy a közönség szavazhat, mi hangozzék el a zeneszerzőtől, az első koncerten ez csak részben valósulhat meg, a kapcsolat ezután válik igazán élővé - tette hozzá a karmester-hegedűművész. Csütörtökön a c-moll zongoratrió, az F-dúr vonósnégyes, az első és a második szimfónia egy részlete, valamint egy meglepetés szám hangzik el. Közreműködik a Zeneakadémia fiatal tehetsége, Nico Namoradze (zongora), a Nyári Vonósnégyes (Nyári László, Guttman Mátyás - hegedű, Berki László - mélyhegedű, Balázs István - gordonka), valamint a Concerto Budapest zenekar.

"Fedezzünk fel fiatal muzsikusokat és csodáljuk meg neves művészek játékos felvillanásait a hangversenyeken. Hallgassuk, mire képes a zenekar, hogyan és mivel készülnek fel a kisebb kamaraegyüttesek" - ajánlja Batta András, hozzátéve: az első est a klasszicista Beethovent szemeli ki, a zeneszerző mesterré válásának időszakát, illetve azt, hogyan tér el Mozarttól, Haydntól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.