Kit érdekelnek a franciák?

Francia nyelvórákkal, műhelyfoglalkozásokkal, társasjátékokkal, filmvetítéssel, digitális könyvtárbemutatóval, tájékoztatóval a franciaországi ösztöndíj-lehetőségekről, nyereményjátékkal és sok egyéb programmal várja a franciául nem tudókat is a Budapesti Francia Intézet a szombati nyílt napon.

A nyílt nap programjai szinte minden esetben kétnyelvűek, így nyelvtudás nélkül is érdemes ellátogatni a Fő utca 17-be mindazoknak, akiket érdekel Franciaország, a francia nyelv és kultúra, akik tájékozódni szeretnének a nyelvtanfolyamokról, a franciaországi továbbtanulási lehetőségekről vagy szívesen megismernék az intézet épületét belülről is, és francia hangulatban töltenének néhány órát.

Szombaton 10 órától a gyerekeket is számos érdekesség várja: a Café Dumas szakácsaival elkészíthetik például saját francia almatortájukat, a Latitudes könyvesboltban kézműves foglalkozáson vehetnek részt, a 4. emeleti könyvtárban francia meséket hallgathatnak.

Az intézet digitalizált mozitermében folyamatosan vetítenek francia animációs filmeket, és természetesen a gasztronómia sem maradhat ki: a francia ínyenc termékeket árusító Le Gourmet de Bordeaux üzletben kóstolókkal várják a vendégeket. A könyvesboltban bemutatják az Un autre guide de la Hongrie című kötetet.

A korábbi hagyományoknak megfelelően ezúttal is lesz felfedező kvízjáték, amelynek főnyereménye egy kéthetes párizsi nyelvtanfolyam.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.