Kiosztották a Richter Aranyanyu Díjakat

A három éve létrehozott elismerést jelképező szobrocskát és a vele járó 200 ezer forintot pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és orvos kategóriákban ítélték oda. A győztesek közt van gyerekgyógyász, gyerekpszichiáter, kórházpedagógus, óvónő, gyógytestnevelő és gyógytornász is.

Olyan nőket díjaztak, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, munkájuk nélkülözhetetlen, és megérdemlik, hogy sikereik országos nyilvánosságot kapjanak - közölte a Terézanyu Klub pénteken az MTI-vel.

A zsűri pedagógus kategóriában Debre Istvánné óvónőnek ítélte a kitüntetést. A pedagógus 20 éve hozta létre Csepelen azt az óvodát, ahol nehéz helyzetben lévő roma gyerekek intenzív fejlesztése zajlik a szülők bevonásával. A kategória közönségdíjasa a vecsési Tóthné Almássy Monika kórházpedagógus lett több mint négyezer szavazattal.

Egészségügyi szakdolgozó kategóriában az elismerést Szabolcs Judit szigetmonostori gyógytornász vehette át, aki a hozzá forduló gyerekek szüleinek terápiáját is feladatának tartja. A kategória közönségdíjasa Pektor Gabriella, Fóton élő gyógytestnevelő lett több mint ötezer szavazattal.

Az orvos kategória győztese a budapesti Máttyus Anna gyermekpszichiáter, akinek szemlélete és tevékenysége nagyban hozzájárul a pszichiátriai problémákkal kapcsolatos társadalmi előítéletek megszüntetéséhez. A kategória közönségdíjasa Kelen Kata budapesti gyermekgyógyász több mint hatezer vokssal.

Idén több mint 250 jelölés érkezett, ezekből választották ki azt a 12 nőt és történetet, amelyre a közönség is szavazhatott. Végül 43 ezer közönségszavazat és a hattagú zsűri döntése alapján állt össze a díjazottak névsora.

A Richter Aranyanyu Díj is elismerésben részesült, az év pr-projektjéért megkapta a kommunikációs szakma egyik legnagyobb elismerését, a Prizma Kreatív Pr Díjat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.