Kínát már fertőzi a nyugati métely

De keleti nyitás ide vagy oda, a magyar televíziós siker még várat magára.
A Guardian szerint a brit és amerikai televíziós programok óriási piacot találhatnak maguknak Kínában. Azután, hogy az olyan nagy sikerű produkciók, mint a Big Brother vagy az X-faktor kínai változata több mint 400 milliós nézettséget produkáltak a hatalmas országban, most a sorozatok is aratnak.

A nálunk is népszerű Downton Abbey legutóbbi epizódját 160 millióan nézték meg Kínában, a Sherlocknak is több mint 70 millió nézője volt. A Top Gear a helyi igényeknek megfelelő – nagyrészt a Tienanmen téren felvett – változata szintén nagy sikert aratott.

És hatalmas nézettséget lehet elérni a kínai internetes oldalakon is. A The Big Bang Theory című amerikai show különféle részei összesen 1,4 milliárd letöltést produkáltak a helyi torrentportálokon, amelyeken népszerűek a CSI-hez és NCIS-hez hasonló sorozatok is. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Kínához való közeledés jeleként a Magyar Televízió Hacktion című produkciójának részei mikor fogják izgalomba hozni a hatalmas ország tévézőit és internetezőit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.