Kínaiak repkednek Budapesten

Kínából a Jinani Acrobata Csoport legjobb 40 artistája érkezik Budapestre és előadásuk október 1-től egészen január 1-ig látható a Fővárosi Nagycirkuszban.

Kína a cirkuszművészet születésének hazája, hiszen már több mint 4000 évvel ezelőtt különböző látványos mutatványokkal kápráztatták el a népes piacok közönségét. A Távol-Keleti országban a cirkuszi akrobatika szorosan kapcsolódik a népmesékhez és az évezredes legendákhoz. Napjainkban leginkább a Pekingi Opera előadásai őrzik az ősi hagyományokat, és ezért is döntött a budapesti Fővárosi Nagycirkusz a FENMO előadásának meghívása mellett.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Az 1958-ban alapított Jinani Acrobata Csoport a kínai cirkuszművészet több ezer éves hagyományainak megőrzését és megújulását tűzte ki célul. Az elmúlt 50 évben műsoraik technikailag magas színvonalú és különleges tehetségű artistákkal arattak sikereket szerte a nagyvilágban és a szakmai versenyeken. A társulat sajátos arculatot alakított ki, amely az ősi népi legendák elemeit hasznosítva egyszerre autentikus, mégis modern szórakozást kínál.

(kultura.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.