Kiírták A Dal pályázatát

Az idén is pályázaton keresik azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli 2015-ben Európa legnagyobb zenei versenyén, az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán hozta nyilvánosságra az idei pályázati feltételeket.

Az új versenyre jelentkezők pályaműveikkel november 15-ig nevezhetnek a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. (MTV) és az MTVA pályázati felhívására. A pályaműnek tartalmaznia kell a hangzóanyagot audio fájl és mp3 formátumban, valamint a dal szövegét, illetve ha az nem magyar nyelvű, annak magyar fordítását is CD-n. A határidőig beérkezett, a feltételeknek megfelelő versenydalok közül egy tíztagú szakmai előzsűri választja ki azokat, amelyek az élőben sugárzott nemzeti elődöntőkön versenyezhetnek.

A pályázati feltételek között szerepel, hogy a benevezett szám (dalszöveg és zene) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba és nem hangozhatott el nyilvános előadáson 2014. szeptember 1. előtt. A dal maximális időtartama három perc lehet, az előadók csak magyar állampolgárok vagy magyar anyanyelvűek lehetnek, és 2015 májusáig, az Eurovíziós Dalfesztivál első bécsi elődöntőjéig be kell tölteniük 16. életévüket.

A részt vevő társaságok (Magyarországon az MTV és az MTVA) dönthetik el, hogy előadóművészük az Eurovíziós Dalfesztivál bécsi döntőjében milyen nyelven énekel. A színpadon az előadás kizárólag félplaybackben történhet, tehát csak az énekhang élő, a zenei kíséret minden esetben felvételről szól. Hangszerek csak díszletként használhatók, nem szólhatnak élőben.

A pályázati adatlapot a mediaklikk.hu/dal honlapról lehet letölteni. A pályázatok beérkezési határideje 2014. november 15., szombat éjfél. A pályázatokat a következő címre várják: Eurovíziós Dalfesztivál, MTVA, 1037 Budapest, Kunigunda útja 64. November 10. és 15. között az MTVA székházának A portáján is átveszik a pályázatokat 10 és 20 óra között.

Az Eurovíziós Dalfesztivál évente több mint 100 millió nézőt vonz. A jövő évi versenyt 2015. május 19-től 23-ig tartják Bécsben. Azért Ausztria a rendező ország, mert idén májusban az osztrák Conchita Wurst győzött Koppenhágában Like a Phoenix című dalával.
Az immár 60. verseny elődöntőit és döntőjét az M1 élőben közvetíti az osztrák fővárosból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.