Kiégett Vadász György építészműterme

Ma éjjel 11 óra előtt kigyulladt a VI. kerületi Kmety utca 29. szám alatt a régi Kernstock-villa tetőtere, melyben Vadász György építész és fia műterme működött. Megsemmisültek az utóbbi húsz év tervezőmunkájának papírdokumentumai, a számítógépekben lévő terveket, dokumentumokat azonban talán sikerül megmenteni.

A villa az Epreskert meletti művészlakok egyike, amelyben több család is lakik jelenleg. Őket a tűzeset miatt kiköltöztették, lakásaik az oltás során beáztak, a házban nincs áram. A Vadász Építészstúdió több mint húsz éve működik itt, kezdetben a földszinti szobrászműtermet bérelte, majd beépítette a tetőteret, és oda költözött föl.

A tegnap éjjeli tűz okát egyelőre nem tudják. Az iroda munkatársai szerint megsemmisültek az utóbbi húsz év tervezőmunkájának papírdokumentumai, a számítógépekben lévő terveket, dokumentumokat azonban talán sikerül megmenteni. Az iroda egyelőre egy közeli műteremben folytatja a tervezést, ezt Kő Pál szobrászművész ajánlotta fel.

Budapest, 2012. január 26.
Tűzoltók dolgoznak 2012. január 25-ről 26-ra virradó éjjel Budapest VI. kerületében a Kmety György utcában, ahol egy kilenc lakásos társasház tetőtéri helyisége gyulladt ki, majd a lángok a teljes tetőszerkezetére átterjed
Budapest, 2012. január 26. Tűzoltók dolgoznak 2012. január 25-ről 26-ra virradó éjjel Budapest VI. kerületében a Kmety György utcában, ahol egy kilenc lakásos társasház tetőtéri helyisége gyulladt ki, majd a lángok a teljes tetőszerkezetére átterjedtek. A nagy erőkkel kiérkező tűzoltók kimenekítették a lakókat, miközben megkezdték a tűz oltását. A több száz négyzetméteres tetőszerkezet teljesen leégett, a tűzoltók a lángokat csak reggelre fékezték meg. MTI Fotó: Lakatos Péter
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.