Ki volt Szerb Antal? Megtudhatja holnap a Bálint Házban

Ki volt Szerb Antal? Erre a kérdésre keres választ a Bálint Házban holnap este a közelmúltban megjelent, komoly szakmai elismeréssel övezett, nagy Szerb Antal-monográfia szerzője, Havasréti József és beszélgetőpartnere, K. Horváth Zsolt történész.

Szerbet elsősorban még ma is népszerű, szellemes, olvasmányos irodalomtörténeteiről, az e munkákba foglalt emlékezetesebb vicceiről és az utóbbi időben Európában is népszerűvé vált „felnövési regényéről", az Utas és Holdvilágról ismerjük. A pálya, a korszak és az élettörténet számos más fordulatába, dilemmájába, a magyar esszéírás és általában a honi kultúrtörténet egyik legérdekesebb, legbonyolultabb figurájának életművébe avat be a hatalmas munka és a róla szóló holnapi, könnyed beszélgetés.

"Szokásom a dolgokat az elejükön kezdeni" - idézi Szerb Antal hőse, Bátky János a híres, Umberto Ecót idéző, egyszerre ironikus és misztikus bűnregény, A Pendragon-legenda elején. Rögtön az elejéről kezdhetjük mi is holnap a Bálint-Házban a mélyebb ismerkedést Szerbbel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.