Ki a fene az a McCartney?

„Ki a fene az a Paul McCartney? Ezt szeretem Kanye Westben: segít az ismeretlen előadóknak a népszerűvé válásban.” Ilyenekkel volt tele a Twitter, amikor a tizenévesek megtudták, hogy Kanye West rapper közös számot készít Paul McCartney-val. De nem csak ezen nevettünk idén: a popipar szereplői bőven adtak okot a kuncogásra.

Kanye West – amellett, hogy bejelentette: 2020-ban indul az amerikai elnökválasztáson –, hétköznapi gondjait is megosztotta velünk: „Kapja be minden gyártó, aki vásárlási lehetőségeket rejt a telefonos játékokba! Odaadtuk az iPadet a gyereknek, erre ötpercenként vesz valamit!”

A korábbi Oasis-frontember, ­Noel Gallagher – Noel Gallagher’s High Flying Birds nevű zenekarának új lemezétől nem függetlenül – óriásit ment az idén: gyakorlatilag mindenkiről leszedte a keresztvizet a popbizniszben. Adele-ről megállapította, hogy nagymamáknak való zenét csinál, de saját fiát sem kímélte: „Azt mondta, legyen olyan frizurám, mint Gary Barlownak. Kihajítottam. Azóta a fészerben lakik.”

„Hála az égnek, hogy nem az én fenekem volt, máskülönben szó szerint leállt volna az egész internet” – mondta némi öniróniával Adele, amikor Kim Kardashian híres fotójáról kérdezték, amelyen a valóságshow-sztár egy pezsgőspoharat egyensúlyoz. A fenekén.

Mi tudjuk: McCartney, Rihanna és Kanye West
Mi tudjuk: McCartney, Rihanna és Kanye West
Lucy Nicholson / Reuters

Justin Bieber vallási nézeteit ecsetelte: „Nem kell ahhoz templomba járnod, hogy hívő légy. Attól még, hogy elmész enni a Taco Bellbe, nem változol tacóvá.” Neil ­Young kissé meglepődött, amikor először találkozott a Florence + The Machine frontasszonyával: „A hegyekben lakom, közöm sincs a médiához. Azt hittem, egy férfi vagy, akit Florence-nek hívnak.” Charli XCX egyik férfimunkatársát tréfálta meg Twitteren: „Köszönöm, hogy az asszisztensem voltál, és segítettél felhelyezni a tamponomat a múlt hónapban.” Azalea Banks énekesnőt sok kritika érte, amiért közönségesen viselkedik a közösségi oldalon. „Miért, szerinted, mégis mi történik, ha egy 19 éves csajnak adsz egymillió fontot, egy üveg vodkát és egy iPhone-t?”

A Rolling Stones 72 esztendősen is kirobbanó formában lévő gitárosával kapcsolatban egy frenetikus mém terjedt: „Valahányszor elszívsz egy cigit, két perccel megrövidül az életed, és ez a két perc hozzáadódik Keith Richards életéhez.” A legmókásabb talán mégis a brit Catfish & The Bottlemen együttes volt, amikor egyik koncertjének vendéglistájára így írta fel a korábban a Csillagok háborújában is játszó Ewan McGregor színészt: Obi +1 Kenobi.

Beengedték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.