Kezdődik a POSZT

Csütörtök délután öt órakor indul a 15. jubileumi Pécsi Országos Színházi Találkozó. A beszédek után a Kossuth- és Jászai Mari- díjas színművész, Udvaros Dorottya, az ez évi fesztivál díszvendége hivatalosan is megnyitja a POSZT-ot. A tíz napon át tartó rendezvényen a Pécsi Nemzeti Színházban zajló versenyprogramok mellett megközelítőleg kétszáz egyéb kulturális program is látogatható a városban.
Először fordult elő, hogy a válogatók deklarálják, csak nyolc versenyelőadás közös döntésük, és megnevezik azt is, melyik 3-3 csak egyikük javaslata.

Ma este két olyan versenybe válogatott előadás megy a PNSZ-ban, amely a zsűribotrány miatt visszalépett a versenyből: a Kamaraszínházban látható a STEREO Akttól a Felülről az ibolyát, a Nagyszínházban pedig az Örkény István Színház e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY című előadása. A „verseny-bojkotthoz" kapcsolódott az Örkény a másik előadásával, a Hamlettel is, valamint a Szputnyik A heilbronni Katicával. Ezek a produkciók a POSZT off-programjai között szerepelnek, és az ezekre szóló jegyek már hetekkel ezelőtt elkeltek.

A zsűribotrány után az idei szakmai grémiumok a következőképpen alakultak. A nagyzsűri tagjai: Balázs Péter színművész, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, Blaskó Balázs színművész-rendező, az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója, Keserü Katalin művészettörténész, Nagy Viktória díszlet- és jelmeztervező, Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Venczel Vera színművész, Vincze János rendező, a Pécsi Harmadik Színház igazgatója és Vörös Róbert dramaturg. A Színész zsűriben Felföldi Anikó, Mihályi Győző és Sipos Imre vállalt feladatot. Mellettük működik a Közönségzsűri: dr. Tóth Gabriella jogász, Gömöriné Bakos Annamária nyugdíjas pedagógus és dr. Vető Ferenc orvos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.