Kezdődik a dokumentumfilm-fesztivál

A négynapos rendezvénysorozaton 32 egész estés és 9 rövidfilmet láthat a közönség, esemény ingyenes nyitókoncerttel indul a Corvin sétányon.

A legújabb külföldi dokumentumfilmek érkeznek a világ minden tájáról, köztük az Egyesült Államokból, Izraelből, Skandináviából, Svájcból és Szerbiából a csütörtökön kezdődő első Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (Budapest International Documentary Festival, BIDF), amelynek a Corvin mozi ad otthont vasárnapig. A fesztiválon 32 egész estés és 9 rövidfilmet láthat a közönség. Több díjazott alkotás mellett nemzetközi fesztiválokon sikerrel vetített mozgóképek is szerepelnek a programban.

A négynapos esemény ingyenes nyitókoncerttel indul a Corvin sétányon. A vetítések után az alkotók részvételével közönségtalálkozót is tartanak, a díjkiosztó gála vasárnap este lesz a moziban. A filmek négy kategóriában versengenek egymással, mindegyikben 1500 eurós fődíjat osztanak ki. Ezen kívül lesz közönségdíj, legjobb operatőri díj, valamint az HBO csatorna különdíja.

A versenyprogramon kívül az elmúlt 25 év legjobb magyar dokumentumfilmjeiből lesz látható válogatás 25 év, 25 rendező, 25 film címmel. Emellett a Best of Hot Docs szekcióban a műfaj legkiválóbb nemzetközi alkotásait láthatják az érdeklődők (MTI-hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.